Lisa Henningsson är uppvuxen i Åkersberga, utanför Stockholm, och flyttade till Göteborg hösten 2010. Hon är utbildad på Wendelsbergs folkhögskolas musikdramatiska teaterutbildning, samt Balettakademiens musikalartistlinje.
Dansat har hon gjort sedan barnsben, och innan hon flyttade till västkusten så jobbade hon som danslärare under fem års tid, på dansskolan där hon själv varit elev.
Efter examen har hon arbetat som vikarierande danslärare på Wendelsbergs folkhögskola.
För Lisa är glädjen det viktigaste på en danslektion. Att alla känner sig välkomna och att man får utforska och utmana sig inom dans, utifrån sin egen nivå, och att samtidigt behålla dansglädjen!
”På mina lektioner vill jag att man ska ha kul. Mina lektioner består av uppvärmningar, teknikövningar, kortare rörelsefraser över golvet samt koreografi.
Det viktigaste för mig är att få dela med mig av min dansglädje
och att pusha och peppa mina elever med positivitet!”

Lisa kommer att undervisa följande klasser:

Jazzdans:
Jazz är en av de mest använda dansstilarna, både som träningsform som såväl på scen. Den har genom tiderna varit oerhört populär. Jazz är den dansstil som används främst i bl.a musikaler och stora shower på scen. Flödande lyriskt eller hårt och dynamiskt!
Uttryck och scennärvaro spelar också en stor del på dessa lektioner.
Jazz är fantastiskt brett och mycket av tekniken i jazz har sin grund i baletten, även om utförandet och uttrycket kan se helt annorlunda ut.

Contemporary:
Contemporary har sin bas i modern dans men handlar minst lika mycket om ditt uttryck som dina rörelsekvalitéer. Vi tar tillvara på ditt individuella rörelsespråk parallellt med att vi bygger en dansteknisk grund. Stil på koreografi kan komma att variera brett från abstrakt till mer lyriskt och allt däremellan. Förutom uppvärmningar, teknik och koreografi kommer vi även jobba en del med improvisation. Där plockar jag väldigt mycket inspiration ifrån teatern, och guidar eleverna med hjälpmedel som kombinerar teater och dans.

Jazzdans/Contemporary:
Helt enkelt en mix av Jazzdans och Contemporary!

Street fusion/Commercial Street:
Dessa klasser är en blandning av olika street-tekniker och stilar. Dansen har mycket tyngd, och inte samma grund i baletten som exempelvis jazzen har. Vi övar mycket på olika ”grooves”, dynamik, musikalitet, attityd och bygger upp vårt självförtroende. Stilarna kan variera mellan väldigt rörelsefyllda och explosiva till mer detaljrika och minimalistiska.

Street Feminine:
En streetklass som påminner om Street fusion/Commercial Street, men med större fokus på femininitet. Koreografier och rörelsefraser kommer präglas av väldigt mycket ”kvinnliga” rörelser och vi jobbar även väldigt mycket med uttryck och attityd.

Streetjazz:
Precis som namnet avslöjar är denna klass en blandning av Street och Jazzdans. Vi blander det lite ”lättare” och mer showiga från jazzen, med det lite tyngre från streeten.