Hej! Jag är Fatima och de kurser jag undervisar i här på AD är Dancehall queenstyle och yoga (yinyoga och vinyasa). Min dans bakgrund började för många år sedan redan vid 14 års åldern när jag va gogo dansare på olika dansklubbar runt om i Göteborg och jag har dansat sedan jag va en liten flicka. Jag har alltid dansat, mitt liv har alltid varit fyllt av dans i olika former och jag vet att jag alltid kommer att dansa. Även yoga har blivit en stor del av min vardag. Jag börjar min dag med yoga och avslutar den med dans. Dancehall queenstyle är dansformen jag fastnat för, det som jag har i mitt hjärta och vill fokusera på.

Jag har dansat på AD i många år, det var där jag började och där jag fortfarande är kvar. Det va också här som jag testade på dancehall för första gången och sedan dess är jag fullkomligt kär i dancehall framförallt queenstyle. Queenstyle är en dansstil inom dancehall som ursprungligen kommer från Jamaica och detta är kvinnornas plattform där vi får lov att vara kvinnliga, feminina med all respekt och kärlek utan någon form av utdömanden. Vi har kommit långt i världen men vi lever fortfarande i en mansdominerad värld och här i queenstyle får vi lov att dominera vara oss själva oavsett hur vi ser ut, tycker om, kommer ifrån eller känner oss som ( även om man identifiera sig som man såklart ). Vi lär oss vara den vi är utan att skämmas för det. Dans stilen i sig är feminin och akrobatisk vilket vi lär oss ifrån grunden. Dancehall är kultur i Jamaica och i dansvärlden som handlar om danssteg och studerandet kring detta vilket är något jag gör på min fritid och lär ut på klasserna.

Min pedagogik är att behandla alla lika men ändå utifrån ett individuellt perspektiv. Jag är utbildad i MI (motiverande intervju ) och har jobbat med människor i flera år. Jag är utbildad yoga lärare och innan arbetat på ett socialt företag som yoga lärare och motivatör  och är därför van att arbeta med alla slags människor och deras olika behov.  Jag får också höra på mina klasser att jag är pedagogisk, jag ser elevernas personliga delar och vad dem behöver stärka /lära sig så på mina klasser kan exemplevis en elev öva på (headtop)(framåtfällning) och en annan på att (hjula) (hunden).

Den musik, artister och koreografier jag inspireras av och har på mina klasser är det som kommer från Jamaica/rötter. En artist som inspirerar mig mycket är Spice eftersom att hon och hennes dansare är helt fantastiska, men också för att även i dancehall världen är det mansdominerat och hon gör så mycket för oss kvinnor och är en av de största artisterna i branschen med hennes team spice. Jag kan berätta hur mycket som helst om detta men det är i slutändan bara berättelser, kom gärna till AD och gör din egen bedömning för det är vad som är viktigaste. Vad du tycker, upplever och känner.  Så välkommen!

Fatima Abdel Aal
Dancehall Queenstyle och yoga för alla

 

Dancehall:

Är en dansant form v reggae som kommer från den exotiska ön Jamaica. Dansen har influenser från många olika stilar bl.a. afro, orientaliskt och hip hop. Rörelserna blir en dynamisk blandning är uttrycket kan vara mjukt och sensuellt liksom coolt och intensivt.

Dancehall Queen Style:

Är en dansstil från Jamaica som är feminin och där vi bla winar mycket. Dancehall är uppbyggt på danssteg som alla har varsitt namn som dansläraren lär ut. I Queen Style lär vi ut/dansar female/Queenstyle stegen. Det finns också akrobatik i kursen, dvs headtop, hjulnig, floor work m.m., eftersom det är just detta som är en stor del i Dancehall Queen Style. Detta lärs ut från grunden. Vi dansar till Dancehall musik som kommer från Jamaica som spice, alkaline, adonia, vybez kartel, shenseea m.m.

Dancehall Fusion:

Är en blandning av alla Dancehall stilarna, dvs female/old school och new school. Dancehall är ursprungligen från Jamaica och alla danssteg har en grundare och ett namn  vilket dansläraren lär ut. I Dancehall Fusion kommer vi ha det roligt genom att blanda alla dancehall stilar och även ha blandad musik, dvs både musik från Jamaica och svensk dancehall influerad musik och modern kommersiell musik som är inne just nu, ex. Rihanna, Sean Paul, olika svenska artister och självklart klassisk dancehall musik från Jamaica som vybez kartel, masicka, elephant man m.m.

Afro/ Dancehall Carribean Fusion:
Är en unik kombination mellan danstilarna Afro Fusion och Dancehall Fusion med inslag av Soca.
Vi bjuder på en energisk dans med attityd. Under klassens gång kommer vi gå igenom dansernas grunder likväl som de kändaste stegen inom båda danstilarna.