Mitt namn är Daniel Barud och jag har ansvar för Linje-stil salsa kurser på torsdagar. Jag har alltid varit intresserad av musik och dans och dansade hiphop och balett balett när jag var barn. Vid 16-års ålder började jag dansa salsa på Adrianasdanshus, och har sedan dess varit assistent och lärare från och till och nu de senaste åren haft både bachata- och salsaintensivkurser.

För mig är det viktigaste med dansen att ha roligt och njuta av musiken och få uttrycka sina känslor och kärlek genom dansen. Målet med mina kurser att att man skall kunna använda det man lär sig ute på socialdansgolvet. Att bli inspirerad av det jag lär ut och göra det till sitt eget men även att det ska vara lite utmaning hela tiden. För mig är det viktigt att både träna footwork själv utan partner och olika kombinationer med en partner. Vi går igenom båda dessa samt repeterar vad vi gjort.

Jag tar mycket inspiration från olika delar av världen. Åker på flera resor varje år till olika congresser/festivaler där jag tar inspiration från de ledande artisterna och dansarna inom salsa. Några av mina idoler är Oliver Pineda från Australien som vunnit många världsmästerskap samt den italienska gruppen Tropical Gem som länge varit en av de ledande dansgrupperna bland flera.Båda dansar Linje-stil salsa med mycket känsla och styling.

 

Salsa Linjestil:

Linjestilsalsa eller ”cross-body style” som den även kallas finns i flera former. Denna stil utvecklades i USA och paret dansar på en linje och byter plats genom steget ”cross-body lead”. Kvinnan blir förd på en rak linje och snurrarna förekommer mestadels på plats, och kan vara många.