För 22 år sedan kom Adriana och Aldo Mendes till Sverige från Recife i norra Brasilien. Sedan dess har dem spridit glädje, passion och inspiration till dansvärlden i Sverige. Dem har drivit sin dansskola över 22 år och är idag en av Sveriges största dansskolor. För Adriana har livet aldrig handlat om något annat. Och både sin mamma Luzia Hansen och sin bror Aldo har alltid funnits vid hennes sida.

Tillsammans ligger de bakom framgången med att driva Adrianas Danshus. Som entreprenör och professionell dansare har Adriana blivit belönad med b.la. Årets nybyggare i väst (2011), Europamästarinna i Salsa (1998), Nordisk mästarinna i Salsa (2005) och Sveriges Sambadrottning (1998). Förutom att driva Adrianas Danshus undervisar hon även på Liseberg varje sommar och arrangerar Scandinavian Salsa Congress med tusentals deltagare. 

 

Salsa Kubansk:

Är en kubansk stil som karaktäriseras av att paret roterar medurs under dansen. Man går vanligtvis runt i cirkulära rörelser istället för att dansa på stället (som i linjesalsa).